Heureka.cz - porovnání cen a srovnání produktů
Vyber produkt > Porovnej ceny > Nakupuj výhodně

A-Data SH93 500GB, 2,5", USB 2.0, ASH93-500GU

Přidat recenzi

Pevný disk externí - A-DATA - externí - 500 GB - 2.5 palce - 5400 - USB 2.0 - Napájení přes USB

Externí pevný disk, který se může pochlubit speciální konstrukcí zajišťující mu odolnost proti vodě, otřesům, prachu a dalším nepříznivým vlivům. více »

Kde koupit

Doporučení od zákazníků

16 zákazníků doporučuje tento produkt
2 zákazníků nedoporučuje tento produkt

Nejpřínosnější pozitivní recenze

(35 z 35 lidí shledalo tuto recenzi jako přínosnou)

Kvalitní disk a dostatečně prostorný přenosný harddisk za krásnou cenu! Zobrazit celou recenzi

Nejpřínosnější kritická recenze

(7 z 11 lidí shledalo tuto recenzi jako přínosnou)

Nejsem spokojen protože přestal HDD komunikovat s PC a nevím jak data vytáhnout. K čemu je taková záloha která je naspolehlivá a výrobce nelze dostihnout? Zobrazit celou recenzi

Všechny recenze A-Data SH93 500GB, 2,5", USB 2.0, ASH93-500GU

Gustav Kaválek

Přidáno: 9. května 2012

Doporučuje produkt
  • - používám disk tzv. do terénu, takže mi vyhovuje velikostí, povrchovým zpracováním i odolností proti nárazu, rychlost zápisu a čtení neposuzuji protože pro mne nebyly při koupi důležité
  • - ale i tak jsem s oběma veličinami spokojen

- nejsem žádný počítačový expert, ale s výrobkem jsem velmi spokojen, zakoupil jsem k němu i obal a nosím jej neustále s sebou, neboť na disku mám své filmové kreace, fotografie a další osobní data
- o disku jsem se zmínil několika známým a řada z nich jej u mě i viděla, kladně jej hodnotila a někteří vyjádřili názor, že si disk také pořídí

Andrea Šnajdrová

Přidáno: 7. května 2012

Doporučuje produkt

hlavně může žuchnout ze stolu a data tam pořád jsou:)

el.fuego

el.fuego

Přidáno: 22. dubna 2012

(Upraveno 22. dubna 2012)

• odolnost
  • napájení z USB
  • zatím nic

Ověřený zákazník NEJCENY.cz

Vladimíra Mazourová

Přidáno: 30. března 2012

Zakoupeno v NEJCENY.cz

• velikost, účelnost

Tento produkt je skladný a výborný na cestování. Výborná je taktéž cena, jsem s ním velmi spokojena.

MACH SERVIS s.r.o.

Přidáno: 13. února 2012

• super, tahám ho všude

bez problémů

havranek.j

Přidáno: 22. ledna 2012

Doporučuje produkt
  • desing, kapacita, cena, nárazuvzdornost

Lákalmě desing a nárazuvzdornost

Za ty peníze perfektní

Máca

Přidáno: 26. prosince 2011

Doporučuje produkt

Je to již druhý výrobek, který máme. Před rokem jsme si objednávali první. a pro svoji odolnost a osobní potřeby jsme se rozhodly opět pro stejný typ.

Ověřený zákazník Korunka.cz

Přidáno: 13. prosince 2011

Zakoupeno v Korunka.cz

Doporučuje produkt
  • Netřeba zvlášť hodnotit, prověřená kvalita

DavidW

DavidW

Přidáno: 5. prosince 2011

Doporučuje produkt
  • - Pro běžného cestovatele dostačující odolnost (možnost pádu, zmoknutí, prach atd.)
  • - Rychlost dostačující (průměrná USB 2.0)
  • - Poměr výkon/cena
  • - kabel by dle mě mohl být vyřešen trochu lépe

Beru ho jako cestovní zařízení, na ukládání fotek, filmů, hudby, k notebooku, tuto funkci splní skvěle. Určitě to není žádná záloha jak od toho někdo očekává, disky jsou zkrátka poruchové a stane se že můžou odejít. Důležitá data by měla být na záložním disku nebo vypálené na DVD,BR apod.

Láďa Šedý

Láďa Šedý

Přidáno: 12. listopadu 2011

• rychlost
  • délka kabelu led dioda
  • vodotěsnost-sám sem to zkoušel
  • design
  • odlepil se mi gumový obal ale lepidlo to zpravilo takže žádnýproblem

krásnej HDD

Akaroti

Akaroti

Přidáno: 12. listopadu 2011

Doporučuje produkt
  • Odolnost(několikrát mi spadl a nic mu není)
  • Uchycení kabelu
  • Neklouže
  • Odlepila se mi gumový obal(ale to vyřeší lepidlo)

Výborný,dostatečně prostorný,páduvzdorný,vodotěsný a skvělé uchycení kabelu.To jsou důvody proč jsem si tento disk koupil.Jsem velice spokojený.

Přidáno: 21. října 2011

Doporučuje produkt
  • Parádní, někam ho flákneš a neřešíš to
  • nic

Líbí se mi ta odolnost proti prachu, nárazu a vodě.Proto jsem si ho koupil. Zatím moc zkušeností nemám tak nemůžu moc hodnotit, ale myslím že nebude problém.

motoristum.cz

Přidáno: 10. října 2011

• Odolnost a mobilita.
  • Nic. Plně vyhovuje mým požadavkům.

Kvalitní produkt v odolném a pogumovaném ochranném provedení. Dostatečná rychlost a kompatibilita s USB 2.0

Petr

Petr

Přidáno: 27. září 2011

• Disk mi přestal z ničeho nic komunikovat s PC. Data tam jsou, ale nelze je načíst. Poradíte někdo co s tím? email petr59501@seznam.cz

• Ano (7)

• - odolnost
  • - dostatečná kapacita
  • - užitečné uchycení USB kabelu
  • - stabilita
  • - snad jen kratší USB kabílek, ale jelikož má uchycení k disku, tak zřejmě jinak délku vyřešit nešlo

Skvělý disk, který je odolný vůči nárazům, měl by být i voděvzdorný, ale raději to nezkoušet. :) Velmi se mi líbí uchycení USB kabelu, které je přímo u disku, takže nemusíme narychlo shánět kabel k připojení PC. Disk mám zatím měsíc a nebyl s ním žádný problém, doporučuji.

Roman Sikyta

Přidáno: 31. srpna 2011

(Upraveno 31. srpna 2011)

• vysoka odolnost
  • spolehlivost

Tento prenosny disk jsem si vybral po predchozi smutne zkusenosti s jinym diskem ktery bohuzel nebyl tak odolny vuci padu. U tohoto disku jsem vyzkousel jeho odolnost i vodotesnost a byl jsem velice mile prekvapen co vsechno vydrzi (hod diskem na vzdalenost cca 15m, potopeni disku do hloubky 2m). Pouzivam ho kazdy den a uz kolikrat spadl ze stolu na dlazdicky a stale funguje bez sebemensich problemu. Proto tento disk mohu vrele doporucit.

Peter

Peter

Přidáno: 31. srpna 2011

tento HDD som využíval asi tak rok. Po tomto čase jednoducho nejde. Pri reklamácií mi povedali že ho nemôžu reklamovať z dôvodu chybajucej ochrannej pečate. Kupoval som rovno 2 tieto HDD a ani na jednom táto nálepka nebola.
Máte stým skusenosť?
Ako to bolo z výrobou tohto HDD vyrábal sa bez nálepky a potom neskôr z nálepkou?

• Ne (2)

Tomáš

začátečník

Tomáš

Přidáno: 30. července 2011

Tento HDD je opravdu odolný a vcelku rychlý. Moc se mi také líbí řešení, že kabel je přichycen k tělu HDD, a tak nemusíte myslet na to, že je potřeba vzít ještě něco, když jej někam přenášíte. Bohužel, po půl roce používání se mi smazala přesně polovina dat, a to jsem vše důkladně ukončoval a odpojoval. Věřím, že ostatní budou mít více štěstí, protože jinak by to byl velmi kvalitní a dobrý HDD.

tommel

dobrá volba

HonzaJM

• velikost
  • cena
  • odolnost - udávaná, raději nezkouším, ale co kdyby někdy náhodou ... nezbývá než věřit údaji
  • rychlý
  • příjemný do ruky
  • po obvodu drážka pro uložení propojovacího kablíku

Rychlý přenosný HDD v částečně pogumovaném obalu, tak při přenášení nevypadne snadno z kapsy, propojovací kablík s umístěním na obvodu disku, ideální pro přenášení, proti ztrátě. Udávaná odolnost při pádu - nemám disk proto, abych zkoušel co vydrží, takže až někdy, kdyby k pádu náhodou došlo, budu moci napsat, jak je toto tvrzení pravdivé. Jinak doporučuji

Přidáno: 22. července 2011

• celkem rychlý, lehký
  • mohl by být ještě levnější

good

monika kubeláková

Přidáno: 12. července 2011

Zakoupeno v Alza.cz

• rychlá odezva, dostatečná kapacita, ¨celkem malé provedení

jsem nadmíru spokojená

Libor

Přidáno: 10. července 2011

• odolnost, rychlost. .
  • -

Toto je již múj druhý,a oba super

Pioter007

Pioter007

Přidáno: 9. července 2011

• + Super cena
  • + Vode odolný, nárazuvzdorný, prachuodolný
  • + Dobrý design, veľkosť, farby...
  • + vhodný pre aktívnych ľudí a študentov
  • + kábel okolo obvodu ktorý len tak nestratite a nemusíte sa báť že ho niekde zabudnete
  • Mohlo by byť rýchlejšie ukladanie dát ale keďže je to jeden z lacnejších diskov je to postačujúce ;)

Tento externý disk je veľmi výhodný cenovo a aj funkčne. Mám ho asi 3 dni ale som spokojný, nezahrieva sa, hlučnosť je minimálna a má vysokú kapacitu (teda podla mňa) ja mám 640gb ktoré sú úplne postačujúce na bežné použitie.
Tento disk zatiaľ splňuje moje požiadavky len dúfam že to bude tak aj naďalej z hľadiska kvality keďže som tento produkt nemal možnosť bližšie odskúšať. Výrobca uvádza 3ročnú záruku takže sa necháme prekvapiť.
PS. ak o ňom uvažujete a hľadáte kvalitu za primeranú cenu tak tento výrobok je práve pre Vás ;)

Ověřený zákazník SOFTCOM.cz

sodo22

Přidáno: 29. června 2011

(Upraveno 29. června 2011)

Zakoupeno v SOFTCOM.cz

• vzledově pěkný
  • velice odolný HD
  • nelze uzamknout soubory, které nejsou určeny druhým

pěkný vzhled a dobrá cena........

zdeněk smrž

Přidáno: 20. června 2011

(Upraveno 20. června 2011)

• ano
  • ne

v pořádku

Petr Hvozdovský

Přidáno: 19. června 2011

Zakoupeno v Alza.cz

• Vynikající uložiště dat pro ty, kdo často pracují a to hlavně na cestách a v terénu, stejně tak v kanceláři, kde občas hrozí nějaká ta nehoda spadnutí ze stolu na zem nebo polití kafem.
  • Snad jen cena při dnešní široké nabídce a hlavně s ohledem na kapacitu disku je to celkem dost nepřiměřená cena.

Sice je to skvělá alternativa pro ty kdo pracují na cestách a mají potřebu mít u sebe nějaké přenosné uložiště dat ve vetším objemu než standartní flashdisky. Především je tentoprodukt vhodný např. pro obory spjaté se stavebnictvým a jim podobným pracovištím, kde se opravdu dá očekávat nějaká ta nehoda. Jeho odolnost vůči vnějším vlivům je pak jeho největší výhodou, kdy jak jsempsal tento výrobek ocení především pracovníci v terénu, ale i ti co pracují v kaneláři a potřebují svou ranní dávku kofeinu, kterým se ráno proberou do pracovní teploty a tak zde hrozí např. ono klasické polití kafem nebo jen obyčejný pád ze stolu. Nevýhodou je pak cena s ohledem na kapacitu disku, kdy dnes je zvykem využívat velké objemy dat a tak standartní velikost , která se pohybuje kolem 1TB je u tohoto konkrétního modelu s poloviční kapacitou trochu omezující a to právě s ohledem na cenu. V celku je pak tento model poměrně kvalitní, od známého výrobce, jež se pyšní svými výrobky vysoké spolehlivosti a tak tento HDD mohu pouze doporučit.

Ověřený zákazník ITDNES

pamares

Přidáno: 25. května 2011

(Upraveno 25. května 2011)

Zakoupeno v ITDNES

nemá chybu

Petr Strnad

Petr Strnad

Přidáno: 15. května 2011

• - vysoká odolnost proti pádu
  • - pogumování - neklouže
  • - praktické uložení připojovacího kabelu
  • - zálohovací software, který lze stáhnout z internetu
  • - pěkný design
  • - větší velikost

Tento pevný disk jsem si vybral především pro jeho odolnou konstrukci. Jeho pogumování a robustní obal zajišťují bezpečnost uložených dat. Výhodou je také USB kabel, který lze připevnit podél disku a tudíž není potřeba myslet na to, zda má sebou člověk správný kabel. Máte disk - máte kabel. Disk je také odolný proti vodě. Jedinou nevýhodou jsou jeho větší rozměry.

Přidáno: 6. května 2011

• odolnost, uložení kabelu

Harddisk je opravdu rychlý, už párkrát mi něšťastnou náhodou spadl, nezanechalo to na něm však nijaké stopy. Jsem maximálně spokojený.

pavel smrcka

Přidáno: 3. května 2011

• design, rychlost, odolnost
  • mohl by byt jeste mensi :)

super vecicka na data, ktera chcete mit po ruce.

Zvedák

Zvedák

Přidáno: 30. dubna 2011

• odolnost proti vodě a nárazům
  • vzhled
  • řešení přichycení USB kabelu
  • nemusíte kupovat ochranný pouzdra
  • guma - neklouže (velký +)
  • větší a těžší, ale co to je v porovnání s tím, co to má za následek =)

Hledal jsem hadr a tenhle krasavec mi padl do oka. Voděodolnost, nárazuvzdornost a dobrý vzhled, tohle vše s kapacitou 500Gb mě dostalo (navíc jen za 1400,- ).

Nemusíte se bát, že když ho hodíte do báglu, že se mu něco stane, ani si nemusíte dávat veliký pozor, kam bágl házíte (neberte to doslova, když ho dáte do nejmenší kapsy, bágl naplíte a hodíte ho na tu kapsu...nevím.), nemusíte se strachovat, když vám bágl promokne...vypadá dobře, odolně, sice je větší, ale vydrží vše, co HDDsky kolem něj ne.

Rychlost zápisu je skělá (do 50Mb/s) a čtení průměr, kolem 20-30 Mb/s a těch 30 asi moc často neuvidíte).

Perfektně je vyřešenej kabel, nemusíte se bát, že ho někde ztratíte nebo zapomenete, vždy ho máte přilepenej na HDD a opravdu drží.

Lidi sem píšou jako mínus, že hadr nemá žádnej SW...já v tom vidím výhodu, stačí odepnout kabel, zapojit a hotovo...fat32-formát během minuty...

V rodině se nám sešly 2 tyto HDD (nevěděli jsme, že jsme si je obědnali oba skoro zárověň) a zatím nikdy neměl problém.

Přidáno: 17. dubna 2011

Zakoupeno v Alza.cz

• bezproblémová instalace, mechanická odolnost
  • snad větší velikost ovšem na úkor mechanické odolnosti

mechanicky odolný externí hard disk s dobrou kapacitou za dobrou cenu

nugatos

• Kapacita
  • V balení jenom disk
  • Plast uprostřed nevypadá moc pevně - uvidíme
  • žádný SW

Skvělý výrobek, určitě budu spokojen já i všichni, co si ho pořídili. Kabel je opravdu dobře udělaný, není tvrdý, dobře poddajný. Indikační dioda informuje o zapojení nebo čtení. Po pár minutách se vypíná

Martin Pluhař

Přidáno: 8. dubna 2011

Zakoupeno v Alza.cz

• Rychlý, odolný (osobně odzkoušeno), design.
  • Nic

Pro člověka, který občas vezme svůj externí disk do venkovních podmínek (rozumněno - cestuje s ním atd) je tento disk jasná volba. Navíc je i kupodivu tenký a lehký, což je další výhoda při použití na cestách. Zkrátka, jsem s ním velice spokojen a vřele doporučuji i ostatním.

PROŠEK Vladimír

PROŠEK Vladimír

Přidáno: 6. dubna 2011

• Kapacita 500GB
  • Odolný proti nárazu.
  • Po uzavření přípojky pro USB, je do hloubky 1m vodotěsný.
  • Dobře zpracované a použité materiály.
  • Velmi pěkný design
  • Za cenu cca 1.400,- pravděpodobně nejlepší volba.
  • Mohl by být malinko menší (Rozměry disku: 12cm x 9,5cm x 2cm), ale nepovažuji to za problém.

Přemýšlel jsem, jaký HDD koupit, aby byl dobrý především na cesty a aby se do něj i něco vešlo. Za přijatelnou cenu a s dobrými parametry jsem pořídil A-DATA SH93.
Při čtení recenzí mu lidé vytíkají, že je naformátován v systému souborů FAT32. Rád bych upozornil, že i v dnešní době se tento systém používá, protože ne každý potřebuje nahrávat soubory větší než 4GB a pro tento účel je FAT32 lepší. Nicméně není nic jednoduššího než HDD před prvním použití naformátovat na systém souborů NTFS (trvá to cca 10 vteřin).
Výrobce udává, že je HDD vodotěsný do 1m a nárazuvzdorný z výšky cca 1,4m na tvrdý povrch. Pochybuji, že se sním bude někdo koupat nebo si zahrát baseball :) ale co si budeme povídat, každému občas něco (i nechtěně) spadne nebo to omylem polije vodou. Z tohoto hlediska jde o velmi praktickou věc.
Další probíraná věc na recenzích bylo, zda se HDD, díky svému pogumování, nepřehřívá. Odpověď zní rozhodně NE. HDD je velmi tichý (pokud k němu nepřiložíte ucho, tak ani nevíte o tom, že pracuje) a teplota je normální, ne-li nižší než u interních disků.

Můj test rychlosti zápisu na HDD:
Soubor o velikosti 1GB byl na disk zapsán za 20 sekund což odpovídá rychlosti zápisu kolem 50MB/s

Verdikt:
Disk je levný, spolehlivý, odolný a má dostatečnou kapacitu a pěkný design. Za cca 1.400,- dostanete, dle MÉHO názoru, kvalitní produkt.

• Ano (10)

Vojtěch Vlček

Přidáno: 5. dubna 2011

(Upraveno 5. dubna 2011)

Zakoupeno v Alza.cz

• je to to, co jsem očekával
  • nemám

odolný proti nárazu, dostatečnán kapacita

Přidáno: 1. dubna 2011

• odolný, pohledný :-)
  • nevím

doporučuji zejména pro příznivý poměr cena výkon a odolnou konstrukci

Přidáno: 18. března 2011

• odolnost
  • stylovost
  • pro někoho "jen" usb 2.0

Zatím krátká doba užívání-tzn. nevím kolik toho vydrží:-).

Václav Schiller

Přidáno: 14. března 2011

Zakoupeno v Alza.cz

• super stvárnění.vše sedí jak má.i kabel drží v uchytech skvele.
  • proti asi nic.i cena je priznivá.

za dobrý penize disk co trochu neco vydrží :)

Přidáno: 13. března 2011

• Velká kapacita
  • Odolný proti poškození a nárazu.

Zatím mám tento výrobek teprve chvíli na zhodnocení, ale myslím, že to bude dobrá věcička.

• Ne (2)

Jiřina

Přidáno: 10. března 2011

Zakoupeno v Alza.cz

• Odolný,to je přesně to,co jsem potřebovala,jen jsem si vybrala dostačující velikost HD pro mou potřebu.

Velmi snadná obsluha,překvapivě lehký a skladný-ta vychytávka s usb kabelem,kdy se po použití jen zastrčí do připravených nožiček a nedá se nikam zašantročit,ta je tedy k nezaplacení!

lebka75

lebka75

Přidáno: 27. února 2011

• malý,lehký,kvalitnínárazovzdorný,vodotěsný,dobrá cena,ideální pro častější přenášení,dobré umístění kabelu
  • zatím nic

ideální HDD pro zálohování vašich dat. Jeho výhodou je, že nepotřebujete shánět žádné pouzdro pro častější přenášení, také se vám jentak nepoškrábe,protože je pogumovaný.

stana

Přidáno: 27. února 2011