Poradna Pevné disky interní


Autor: | Vloženo: 21.10.2014 000 15:05 | Témata: Poradna Pevné disky interní

V čem je rozdíl WD Elements, WD passport

Na který z nich mohu ukládat soubory o velikosti cca12 GB, tj. komprimované BR, eventuálně komp. 3D filmy

  • netbat

    netbat

    18. listopadu 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Zde máte odpověď:
    http://www.wdc.com...
    Jednoduše řečeno, Passport má navíc softwarovou výbavu usnadňující zálohování, umí umí hardwarově šifrovat obsah disku, má ochranu hesel a hlavně si u něho můžete vybrat barvu pouzdra. ;-)

    Jestli vám jde jen o ukládání a přenášení velkých souborů a nepotřebujete dělat a synchronizovat zálohy počítačů, vystačíte s jednodušší variantou. Jako prémii získáte to, že vás nebudou otravovat funkce, které nepotřebujete a které se samy chtějí instalovat a pořád něco řešit, protože předpokládají, že uživatel je úplný blbec a nedokáže si sám rozhodnout o diskových oddílech a typu jejich souborových systémů a pokud možno ho nepustí ke správě samotného disku.

    Jestli nechcete, aby vám kdokoliv, kdo si půjčí váš disk, lezl do vašich dat a díval se na ně, pak je hardwarové šifrování poměrně bezpečné. Kromě amerických tajných služeb, které velmi pravděpodobně mají back doors do všech běžně dostupných komerčních šifrovacích systémů, obsah asi hned tak někdo nepřečte.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.