100%Hodnocení produktu: 100%
Doporučuje produkt
- Tichý
- Nepřehřívá se
- Cena přívětivá
- Veliká paměť (fakticky 1,818 TB)
- USB 2.0 (lze připojit ke všemu, konektor k zařízení dostupný a není drahý)
- Cache (vyrovnávací paměť) 16 MB
- Nevadí jakýkoliv naklonění, ani při práci s ním
- Uživatelsky přívětivý, jenom zastrčit
- Oddělené připojení pro napájení a připojení k ntb
- Dopředu naformátovaný
- Nemá samostatný vypínač (není to ale vada, spíš nedostatek)
- Velikost na úkor paměti (3.5 palce se nevejde jen tak někam na stole, je potřeba mu vyhranit speciální místo)
- Usb 2.0 pomalejší (přesto není vada, šlo by to vylepšit)
- Příručka, ovladače, celkově uživatelská vybavenost nic moc (prodejci očekávají, že s takto jednoduchým zařízením nemůže nastat problém ani nesrozumitelnost)
- Napájení ze sítě (není vadou)
- Dioda občas nepříjemná (pro šeroslepce je to menší problém) (není vadou)
- Opravdu váží přes 1 kilo (doporučuji pevnější kabelku pro přenášení)
1. v porovnání s jinými ext.hdd na trhu tento vychází nejlépe z hlediska paměti vs. cena.
2. usb konektor lze v případě nutnosti dokoupit za pár kaček, kdyby se s ním něco stalo.
3. tichý a nepřehřívá se.
4. tmavý a nenápadný design nikoho nepříláká, ba naopak, všichni mí kolegové ho zkritizovali. Tím líp pro mně, nikdo mi ho nebude závidět, já vím, že je dobrý, nikdo jiný to vědět nemusí :-D
5. lze zaheslovat atd., zkrátka bezpečnost je možná (což fakticky lze u každého ext.hdd)
6. Vypadá odolně, ještě jsem s ním nehodila o zem ani po příteli, takže nemohu soudit, jinak vypadá bytelně, zpracování se jeví kvalitní.
7. na matném povrchu "kupodivu" neulpívají otisky, na lesklém někdy :-D
8. Lze ho využívat naležato i nastojato, dokonce i podepřený z jedné strany a opřený o jeden roh (při nedostatku místa na stole) - narozdíl třeba od toshiby, která musí mít stojánek a běží rozumně jenom ve vertikální poloze.
9. napájení je oddělené od připojení k ntb (nesnáším V-konektory, jste odkázáni (bez usb hub) k pořízení si ntb s 2 usb vedle sebe, grrrrrrrr.
Shrnutí: Vybrala jsem si ho především pro velikou paměť za cenu přijatelnou mým požadavkům. Při výběru jsem upustila od usb 3.0 (2.0 vyhovuje, pokud někdo nepotřebuje akutně zkopírovat celý disk), dále od napájení přes usb se musí upustit, kdo chce 3,5 palcový ext.hdd nebo větší než 1TB. Vlastní vypínač není na škodu, přesto při správným odpojení usb připojení není problém a nehrozí ztráta dat. Došel mi již naformátovaný, takže uživatelsky přijatelný.
Vyzkoušeno na HP Compaq, Win7HomePremium32bit, 2 měsíce po koupi a zaplnění celé paměti a následné vymazání a znovu zapsání
- Je tato recenze užitečná?
- Ano (21)
- Ne (3)