Nejnovější recenze ze sekce Pevné disky interní
Vše ok.
- parametry
Disk byl v uvedených parametrech označen jako CMR. Po instalaci a identifikaci typu, která na webu nebyla uvedena, bylo jednoznačně zjištěno, že jde o typ SMR. Kdybych to tušil, tak by si zakoupil jiný. Považuje to od Alzy za velmi neseriózní.
- cena, výkon, životnost
Apacer AS2280Q4U 2TB, AP2TBAS2280Q4U-1
Přidáno: 31. července 2024
(naposledy upraveno 31. července 2024)
- Dobrá cena
- Včetně chladiče
- Vhodný do PS5
- Rozumné přenosové rychlosti
Chybí jakákoliv informace pro laika, jak sestavit disk s chladičem dohromady. Pokud by někdo tápal jako já, je to odspodu kovový držák do u, do něj vložit disk tak, aby byly spoje a paměti směrem k vám, vycentrovat, překrýt tou šedivou plastovou měkkou podložkou (před překrytím stáhnout ochranné slídy) a nahoru zacvaknout samotný chladič.
Žádný problém s instalací, vyhovující velikost, dobrá volba.
jednoduché a rychlé
SSD do NASu. Funguje jak má.
vše ok
Pro využití ve starém notebooku naprosto vyhovující.
Samsung 870 EVO 1TB, MZ-77E1T0B/EU
Přidáno: 29. července 2024
(naposledy upraveno 29. července 2024)
Zakoupeno v Alza.cz
Rychly a spolehlivy disk. Ruzne velikosti na vyber. Zatim jsem byl vzdy spokojen, at uz s radou EVO nebo PRO.
Vzhledem k TBW jde o ekonomický poměr cena/výkon, použito jen na SWP, ať se zbytečně neojíždí DC600 disk.
Životnost těchto disků (A400 240GB a 480GB) mám odzkoušenu v provozu 24/7, a činí okolo čtyřech let.
960GB disk má díky větší velikosti možnost průběžně remapovat buňky a tím zajistit rovnoměrné opotřebení, takže při běžném kancelářském nebo domácím použití bude trvat dlouho, než disk krachne.
Doporučuji mít nainstalován Crystal disk info, choulostivá data zálohovat, a při poklesu stavu na 95 % disk vyměnit za nový. Např. při 91% stavu už byly problémy se startováním windows, a disk se citelně zpomalil.
- Disk je poměrně hlučný
- Rychlosti
- Vzhled
- Nevim
Vše ok.
Funguje jak má.
- Bristkní reakce čtení i zápisu a v mém NB HP šlape jako "divá". Super.
Předešlý SSD 512BG se příliš hřál a při dlouhodobém zápisu (cca 1 hod.) docházelo k zastavení kopírování dat. Tento případ jsem u nového SSD 1TB nezaznamenal. Kopírování stejného a většího objemu dat v 100GB dávkách při okolní teplotě cca 27˚C bylo svižné a nedocházelo k zastavení kopírování, ale k hladkému přenosu dat. Uvedený SSD byl teplý cca 40-55%˚C při max. dlouhé zátěži. Super.
- Vysoká rychlost čtení i zápisu
- Renomovaný výrobce
Nechal jsem se zlákat na pěknou slevu zhruba o 500 Kč, jinak bych asi sáhl po levnějším produktu.
Disky Samsung už kupuji roky a zatím jsem se žádným neměl problémy, takže trochu i dávám na osobní zkušenost.
Jinak je to prostě … disk. Byť oproti 2TB plotně, co jsem kupoval před víc než deseti lety je také sakra rychlý.
- funguje
WD Black SSD SN770 1TB, WDS100T3X0E
Přidáno: 25. července 2024
(naposledy upraveno 25. července 2024)
- Je rychlý
- Software Acronics True Image pro klonování disků WD zdarma
- Funguje
Koupeno jako náhrada do staršího notebooku. Klonování disku proběhlo úspěšně. Je rychlejší než původní disk.
- SSD od známého výrobce