Poradna Pevné disky interní


Autor: | Vloženo: 23.09.2014 000 11:30 | Témata: Poradna Pevné disky interní

Pevný disk

Dobrý den,
chtěla bych si koupit disk 1tera s USM 3.0 pro ukládání fotek. Mohli byste mi prosím poradit nějaký, přes který by šlo přehrávat fotky na mé televizi: Panasonic Viera TXL32B6E?
Děkuji

  • netbat

    netbat

    18. listopadu 2014

    V zásadě by měl fungovat jakýkoliv USB disk s malou spotřebou. Uvedu je v pořadí od nejsnáze zprovoznitelného, jak si myslím, že by se vám to mohlo podařit.

    USB FLASH disk, některá "tyčinka" či "klíčenka" s dost velkou pamětí. Výhodou je nízká spotřeba, malé rozměry a snadná manipulace. Nevýhodou je malá kapacita, jen na pár filmů.

    Externí USB SSD disk (pouzdro na 2,5" disk a v něm běžný interní SSD 128 GB apod.). Nevýhodou je vysoká cena SSD, výhodou velmi malá spotřeba a vysoká rychlost při kopírování dat.

    Externí USB mechanický disk 2,5". Velká kapacita, nízká cena jednoho gigabajtu, ale poněkud vyšší spotřeba, která pro slabě napájené USB porty na televizoru může být problémem. Obvykle vše funguje, sám to tak mám na jiném typu televizoru (před tím i na set-top boxu) bez nejmenších potíží.

    Externí mechanický 3,5" (rozměrově velký) disk S NUTNOSTÍ EXTERNÍHO NAPÁJENÍ. Obří kapacita, nízká cena jednoho gigabajtu, ale velké rozměry a potřeba napájecího zdroje.

    Důležité je disk či FLASH paměť po připojení k televizoru znovu zformátovat, jinak se často tváří jako nedostupné nebo vadné zařízení.
    Doporučuji nahrávání nejprve vyzkoušet s FLASHkou, tu doma nějakou určitě najdete. Ve druhém kroku si od někoho půjčit externí disk, vyzkoušet a teprve pak jít do koupě nového disku. Cokoliv z dvouapůlpalcových disků, co vám vyhovuje cenou a kapacitou, by mělo být vyhovující. Vyvarujte se starých použitých disků z bazaru nebo vykuchaných ze starých zařízení. I když vypadají jako nové, jsou generačně předpotopní a kromě malé kapacity obvykle mívají velkou spotřebu, což by mohlo být pro váš účel zcela špatně.

    Podle návodu televizor prohlížení fotek podporuje, neměl by s tím být problém.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.